Makový nákyp s jablky

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 10 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 10

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


Dortovou formu jsem si vymazala máslem a posypala moukou (i okraje).
Připravila jsem si tři misky. Do první jsem dala starší pečivo a zalila je mlékem (moje byly pořádně tvrdé, takže jsem je nevěděla ani nakrájet a potřebovali hodně mléka). Do druhé jsem si dala bílky, které jsem si se špetkou soli vyšlehanou mixérem do tuhého sněhu. A do třetí mísy jsem si dala žloutky s moučkovým cukrem, máslem, mákem, přidala jsem natrhané, rozmočené rohlíky a všechno jsem to mixérem smíchala. Opatrně jsem k Makov cestu přimíchala bílky a přidala jsem očištěné a na měsíčky nakrájená jablka. Několik tenkých plátků jablek jsem si nechala na ozdobení. Těsto jsem vylila do připravené dortové formy a dozdobila jsem ho jablky.
Nákyp jsem pekla na 175 ° C (horní-dolní pečení) 30 min. Pak jsem jablíčka přelila medem, vložila jsem nákyp zpět do trouby a dopekla jsem ho za 20 min.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist