Sýr labneh

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Sýr labneh

Suroviny

Porce: 4 + –
  • velký plnotučný bílý jogurt 4 ks
  • smetana 30 % 1 ks
  • sůl na dochucení 1 ks

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V misce metlou rozmícháme jogurt se solí a smetanou. Pak směs necháme zhruba 10 minut ustát, aby se sůl řádně rozložila. Potom ji nalijeme do čistého plátýnka‚ kterým jsme vystlali misku nebo cedník. Plátýnko zavážeme provázkem a pověsíme je na den a půl tak, aby mohla volně odkapávat syrovátka. Já osobně je věším na madlo od kuchyňské skříňky nad dřezem.
Hotový sýr dáme do kelímku a uchováváme v chladničce. Po odkapání syrovátky bude sýr přibližně tak velký, že se vejde do jednoho kelímku od velkého jogurtu.
Labneh podáváme s pečivem nebo stejně jako na Středním východě‚ kde sýr vytvarují do požadovaného tvaru a uprostřed udělají důlek. Tam nalijí trochu olivového oleje a nahoru rozloží černé olivy.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist