Nové brambory s brynzou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Nové brambory s brynzou

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 55 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Slovensko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Pánev rozpálíme na středním plameni a osmahneme na ní slaninu. Mezitím se nám vaří brambory ve slupce a když jsou skoro hotové, slijeme je a necháme trochu vychladnout a nakrájíme je na plátky.

Troubu předehřejeme na 180°C. Část másla rozpustíme a vymažeme jím zapékací mísu, do které vyskládáme vrstvu brambor, potřeme je brynzou, kterou jsme prošlehali s trochou smetany a posypeme částí vypražené slaniny. Stejně postupujeme se zbytkem zmíněných surovin, poslední vrstva jsou brambory.

Mísu vložíme do trouby, necháme 10 minut zapéct, pak vše rovnoměrně zalijeme smetanou prošlehanou s vejci, posypeme špetkou soli a pepřem, poklademe lupínky másla a ještě asi 25 minut zapékáme. Brynzové brambory jsou nejlepší s kefírem ozdobené čerstvou majoránkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist