Krůtí maso pečené s bylinkami a glazovanou dýní

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Krůtí maso pečené s bylinkami a glazovanou dýní

Suroviny

Porce: 5 + –
  • Máslo ( o pokojové teplotě ) 10 lžíce
  • Nasekaný rozmarýn 2 lžíce
  • Nasekaná šalvěj 1 lžíce
  • Nasekaný tymián + pár čerstvých bobkových lisů na ozdobu, sůl , pepř 2 lžíce
  • Krůtí stehna 2 ks
  • Krůtí křídla 2 ks
  • Slanina, nakrájená na plátky 150 g
  • Krůtí prsní řízky, krájené (cca 3 řízky ) 700 g
  • Velké mrkve, přepůlené 4 ks
  • Velká cibule nakrájená na 8 dílků 2 ks
  • Řapíkatý celej ( stonky ) 2 ks
  • Na glazovanou dýni: 1 ks
  • Dýně Hokkaido (2-3) 600 g
  • Sůl, čerstvě namletý pepř 1 špetka
  • Tmavý třnivoý cukr 100 g

Doba přípravy: 140 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Troubu předehřejte na 180°C a mřížku dejte na spodní pozici. Udělejte bylinkové máslo: v misce smíchejte máslo s rozmarýnem, šalvějí a tymiánem a hodně jej osolte a opepřete.

2. Krůtí stehna a křídla omyjte, osušte, zlehka ze všech stran osolte a poté pod kůží stehen i křídel opatrně dejte kousky bylinkového másla. Krůtí řízky rozložte na pracovní plochu, tak abyse překrývaly, navrch dejte rovněž plátky másla, zarolujte do roládky, omotejte slaninou a svažte kuchyňským provázkem. Jednotlivé porce masa ještě ozdobte čerstvými bobkovými listy. Mrkve, dílky cibule a celeru promíchejte, dejte do pekáče, zalijte 500 ml vody navrch dejte krůtí maso a zbylé máslo.

3. Přiklopené nebo zakryté alobalem pečte jednu hodinu, poté odklopte a za pravidelného podlévání pečte dvě hodiny. Na posledních 45 minut přidejte do pekáče dýni. Dýně rozkrojte, vydlabejte a nakrájejte na měsíčky, osolte, opepřete a promíchejte s cukrem a přidejte do pekáče.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist