Daisina pita

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Daisina pita

Suroviny

Porce: 7 + –

Doba přípravy: 95 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 7

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do mísy s vlažnou vodou rozdrob kvasnice, přidej olej, sůl a asi polovinu mouky a míchej tak dlouho, až je těsto hladké. Do těsta prosívej postupně po troškách zbytek mouky a důkladně ho propracuj rukama, až je vláčné a nelepí se. Přikryj mísu utěrkou a na teplém místě nech těsto kynout asi 45 minut. Vyklop těsto na stůl a znova ho lehce propracuj. Vyválej váleček a z něj nakrájej 10-12 kousků. Válečkem rozválej každý kousek na malou kulatou placičku(pitu). Zapni troubu na 275 stupňů. Pity rozlož na 2 plechy vyložené papírem na pečení a zakryj je utěrkou. Budou ještě asi 20 minut kynout. Po deseti minutách je obrať a dlaní lehounce ,,rozplácni“. Plech vlož na střední drážku trouby a peč 6-8minut. Pity mají být světlé, měkké a trochu nafouklé. Nech je vychladnout. Pitu můžeš nakrojit, rozevřít a naplnit třeba zeleninovým salátem, sýrem a salámem. Nebo ji úplně překroj na dvě půlky a ty oblož podle vlastní fantazie.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist