Huspenina čili sulc od Vilemíny

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Huspenina čili sulc od Vilemíny

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Příprava domácího sulcu vyžaduje jen tolik znalostí, kolik je třeba k uvaření vývaru.
Vepřové koleno a dvě nožičky umyjeme a vložíme do tlakového hrnce spolu s polévkovým kořením, solí, 1 cibulí, 2 mrkvemi a kouskem celeru. Zalijeme vodou do 3/4 (nebo podle značky na hrnci), uzavřeme a vaříme nejméně jednu hodinu, až je vše zcela měkké a kosti vylézají ven. Jakmile maso trochu schladne, vyjmeme ho a zbylý vývar scedíme do menšího hrnce. Vyvařenou zeleninu a koření vyhodíme.
Vývar dáme znovu vařit s necelými 100 ml octa - přidáváme postupně dle chuti. Přisolíme a necháme redukovat (při plném varu bez poklice a se zapnutou digestoří) asi 10 minut, odstavíme.
Mezitím nožičky a koleno obereme, libové maso a pěknou kůži nakrájíme najemno. Nedávám ani všechno maso z kolene. Maso v misce doplníme nakrájenou kyselou okurkou, kostičkami cibule, syrovou mrkví pokrájenou na malé kousky a případně i petrželkou. Můžeme přidat několik lžic hrášku nebo kukuřice. Čerstvá zelenina po zalití horkým sulcem změkne tak akorát, aby nebyla rozvařená. Kdo ji má radši měkčí, může ji dát převařit do vývaru s octem. Osolíme, opepříme a promícháme. Směs rozdělíme do misek a zalijeme vývarem. Dáme ztuhnout do chladu na několik hodin - menší porce (do 1/4 kg) ztuhne asi do 2 hodin, větší za půl dne. Osvědčily se mi nerez misky i vaničky z UH. Vrstvičku tuku z povrchu sebereme a sulc vyklopíme. Dobře uvařený sulc půjde i krájet.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist