Restovaná pestrá zelenina s čerstvými provensálskými bylinkami
Kategorie: Pokrmy
Autor: wencek

Suroviny
- lilek 240 g
- sherry rajčata 160 g
- rajčatové pyré 400 g
- paprika 200 g
- šalotka 200 g
- rostlinný tuk Flora Gold 80 g
- cuketa 320 g
- česnek 4 stroužek
Doba přípravy: 35 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Restování
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Nakrájíme lilek, cuketu a šalotku na stejné kostky. Cherry rajčata na půlky, papriku na proužky, česnek zbavený klíčku na tenké plátky.
Na pánvi nebo v hrnci rozehřejeme rostlinný tuk Flora Gold. Nejprve opečeme lilek, pak papriky, cibuli, cuketu a nakonec cherry rajčata a česnek. Do takto opečené zeleninové směsi vmícháme rajčatové pyré. Směs osolíme, opepříme a poloodkryté dusíme asi 25 minut. Na konci by měla být šťáva z rajčat úplně odpařená, takže ve finále se zelenina zase lehce opéká, tím získá výbornou nasládlou chuť.
V úplném závěru vmícháme lžíci rozpuštěného rostlinného tuku Flora Gold, trošku rozetřeného česneku, Podáváme horké s křupavou bagetou nebo jiným bílým pečivem.
Na pánvi nebo v hrnci rozehřejeme rostlinný tuk Flora Gold. Nejprve opečeme lilek, pak papriky, cibuli, cuketu a nakonec cherry rajčata a česnek. Do takto opečené zeleninové směsi vmícháme rajčatové pyré. Směs osolíme, opepříme a poloodkryté dusíme asi 25 minut. Na konci by měla být šťáva z rajčat úplně odpařená, takže ve finále se zelenina zase lehce opéká, tím získá výbornou nasládlou chuť.
V úplném závěru vmícháme lžíci rozpuštěného rostlinného tuku Flora Gold, trošku rozetřeného česneku, Podáváme horké s křupavou bagetou nebo jiným bílým pečivem.
Poznámka:
dlew chuti můžeme doplnit lístky čerstvé bazalky, tymiánu a nasekaný rozmarýn.Podobné recepty
- » Restovaná kuřecí prsa s máslovou zeleninou a smetanovými bramborami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Restovaná vepřová játra s jemným vinným přelivem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Tofu jako restovaná játra
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Restovaná zelenina na sucho
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Pestrá chrumkavá čalamáda bez sterilizácie
(Hodnocení: 1.48 - hlasovalo 67x) - » Pestrá fazolová pomazánka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pestrá pomazánka
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307963) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232220) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131031) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy