Colcannon
Kategorie: Pokrmy
Autor: kuchtik.honza

Suroviny
- Brambory 400 g
- Kapusta 120 g
- Mrkev 1 ks
- Jarní cibulka 3 ks
- Mléko 60 ml
- Šlehačka 60 ml
- Máslo 2 lžíce
- Sůl 1 špetka
- Citronový pepř 1 špetka
- Pažitka 1 lžíce
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Dušení
Zařazení: Oběd
Země: Irsko
Počet porcí: 3
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Nejdříve si uvaříme samostatně oloupané brambory a mrkev.
Na pánvi podusíme jen do poloměkka pokrájenou kapustu (aby zůstala křupavá).
Vše při vaření osolíme, po uvaření vše scedíme. Brambory i mrkev rozšťoucháme.
Na lžíci másla osmahneme téměř dozlatova nakrájenou cibulku a zalijeme ji mlékem a smetanou a zahřejeme-musí být horká.
Dokončení: smícháme brambory s mrkví a kapustou, dosolíme, opepříme nejlépe citrónovým pepřem.
Teď už jen lehce vmícháme smetanu+mléko+cibulku a pažitku.
Servírujeme jako teplou přílohu, kterou přelijeme rozehřátým máslem.
Na pánvi podusíme jen do poloměkka pokrájenou kapustu (aby zůstala křupavá).
Vše při vaření osolíme, po uvaření vše scedíme. Brambory i mrkev rozšťoucháme.
Na lžíci másla osmahneme téměř dozlatova nakrájenou cibulku a zalijeme ji mlékem a smetanou a zahřejeme-musí být horká.
Dokončení: smícháme brambory s mrkví a kapustou, dosolíme, opepříme nejlépe citrónovým pepřem.
Teď už jen lehce vmícháme smetanu+mléko+cibulku a pažitku.
Servírujeme jako teplou přílohu, kterou přelijeme rozehřátým máslem.
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307969) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232229) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131036) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy