Na pánvi opečené jelítko servírované se zelím a bramborem
Kategorie: Pokrmy
Autor: wencek

Suroviny
- jelita 4 ks
- sádlo 1 lžíce
- Na dušené zelí
- kysané zelí 1 sklenice
- hladká mouka 2 lžíce
- cibule 1 ks
- Na brambory
- brambory 500 g
- voda 1.5 l
- kmín 1 lžička
- sůl 1 lžička
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Příprava jelit:
Jelita buď ohřejeme na pánvičce na lžíci sádla, nebo je můžeme dát do pekáčku a v troubě vyhřáté na 160-170 °C upéci.
Příprava sladkokyselého dušeného zelí:
1. Na dobře rozpáleném oleji zprudka osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
2. Snížíme teplotu zdroje, zesklovatělou cibulku zaprášíme moukou a zamícháme
3. Po chvíli přidáme zelí i s nálevem, dusíme za občasného promíchání tak 10-15 minut, osolíme
4. Nakonec podle chuti přidáme cukr (zelí by mělo mít sladkokyselou chuť), promícháme, ještě chvíli podusíme a můžeme podávat.
Příprava brambor:
1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky, znovu je důkladně propláchneme, pak necháme důkladně okapat
2. Okapané brambory dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
3. Vodu osolíme, okořeníme kmínem a vaříme asi 15 minut, až nám změknou
4. Nakonec brambory zcedíme a můžeme servírovat.
Jelita buď ohřejeme na pánvičce na lžíci sádla, nebo je můžeme dát do pekáčku a v troubě vyhřáté na 160-170 °C upéci.
Příprava sladkokyselého dušeného zelí:
1. Na dobře rozpáleném oleji zprudka osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
2. Snížíme teplotu zdroje, zesklovatělou cibulku zaprášíme moukou a zamícháme
3. Po chvíli přidáme zelí i s nálevem, dusíme za občasného promíchání tak 10-15 minut, osolíme
4. Nakonec podle chuti přidáme cukr (zelí by mělo mít sladkokyselou chuť), promícháme, ještě chvíli podusíme a můžeme podávat.
Příprava brambor:
1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky, znovu je důkladně propláchneme, pak necháme důkladně okapat
2. Okapané brambory dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
3. Vodu osolíme, okořeníme kmínem a vaříme asi 15 minut, až nám změknou
4. Nakonec brambory zcedíme a můžeme servírovat.
Podobné recepty
- » Ražniči pečené na pánvi
(Hodnocení: 1.28 - hlasovalo 18x) - » Cuketa a lilek na pánvi s malými koktejlovými rajčaty
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Barmbory se zeleninou připravené na pánvi
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Brambory připravené na pánvi
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zelenina v pánvi
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zelenina na pánvi s rýží
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Opečené škubánky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015711) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307951) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232211) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131029) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy