Choucroute (šukrůt)

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Choucroute (šukrůt)

Suroviny

Porce: 5 + –
  • uzené maso 250 g
  • klobása 200 g
  • uzený bůček 300 g
  • brambory 400 g
  • kysané zelí 150 g
  • nesladké bílé víno 3 dl
  • třešňový destilát 3 cl
  • hovězí vývar 0.5 l
  • jalovec 3 kulička
  • párek 2 ks
  • cibule 1 ks
  • jabko 1 ks
  • sádlo 2 lžíce

Doba přípravy: 190 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Zapékání

Země: Francie

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli
2. Přidáme kysané zelí a podusíme asi 5 minut
3. Přilijeme víno, přidáme oloupané a nakrájené jablko, jalovec, zalijeme vývarem a dusíme (zelí musí být ponořené), vaříme pod pokličkou asi 2–3 hodiny
4. Asi v polovině vaření přidáme bůček a uzené maso, později klobásu a nakonec destilát, dochutíme solí a pepřem
5. Podáváme na míse
6. Na mísu rozložíme zelí, navrch nakrájené maso a párky.

Doporučení:
Jako přílohu podáváme brambory vařené ve slupce.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist