Rýžovo-květákové placky

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Rýžovo-květákové placky

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rýži a květák, každé zvlášť, vaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Květák slijeme a přebytečnou vodu necháme okapat. Poté jej nakrájíme na drobné kousíčky nebo ho vidličkou umačkáme na kaši.
Rýži i květák v misce smícháme, přidáme celé vejce, osolíme, ochutíme nasekanou pažitkou a zahustíme hladkou moukou.

Na pomoučněném vále vytvarujeme placky, které smažíme na pánvi s rozehřátým olejem.Podáváme ještě teplé. Jako příloha se nejlépe hodí čerstvá zelenina.

Poznámka:

Pokud se ti chce, můžeš oddělit z vajíčka bílek a ušlehat z něj sníh. Ten zlehka zamíchej do těsta úplně nakonec, těsně před smažením. Placičky budou nadýchanější. Někdy do směsi přidám také špetku pepře nebo majoránku rozmělněnou mezi prsty.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist