Krůtí roláda s pomerančovým máslem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Krůtí roláda s pomerančovým máslem

Suroviny

Porce: 9 + –
  • Krůtí prso v celku o hmotnosti 1.6 kg
  • Mořská sůl 1 lžička
  • Čerstvě mletý pepř 1 špetka
  • Cibule, pokrájená nadrobno 1 ks
  • Čerstvá pomerančová šťáva 150 ml
  • Drůbeží vývar 150 ml
  • Hladká mouka 1 lžíce
  • Pomeranč ( dílky bez tenké slupky ) 1 ks
  • Na pomerančové máslo
  • Máslo, změklé 150 g
  • Jemně nastrouhaná kůra z pomeranče 1 lžíce
  • Nasekané šalvějové lístky 2 lžíce
  • Česnek, drcený 2 stroužek
  • Mořská sůl 1 špetka
  • Čerstvě mletý pepř 1 špetka

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 9

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1) Troubu předehřejte na 200 °C. Dobře promíchejte všechny přísady na pomerančové máslo. Krůtí prso prořízněte ze strany, ale
nedokrojte a rozevřete jako knihu (stranou, kde byla kůže, dolů). Přes plastový sáček ho rozklepejte na plát o síle 2–3 cm, osolte, opepřete a potřete asi dvěma třetinami pomerančového másla. Sviňte, zajistěte provázkem a zvenku potřete zbytkem másla.

2) Do pekáčku dejte cibuli a na ni položte krůtí roládu. Přiklopte nebo zakryjte alobalem a dejte péct do trouby; podle potřeby podlévejte pomerančovou šťávou a vývarem. Po 40 minutách odklopte a za občasného přelévání vypečenou šťávou nechte dalších zhruba 30 minut zezlátnout. Roládu vyjměte a nechte na prkénku odpočinout.

3) Do výpeku vmíchejte mouku, zalijte zbytkem vývaru a pomerančové šťávy a přiveďte k varu. Podle chuti osolte a opepřete, případně rozřeďte vodou. Vařte společně 10–20 minut. Pokud chcete, šťávu můžete nyní propasírovat. Vložte do ní dílky pomeranče zbavené bílé blanky a ještě minutu povařte. Přelévejte přes plátky rolády, podávejte nejlépe s bramborovou kaší.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist