Nastavovaná kaše se zelím

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Nastavovaná kaše se zelím

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Krupky si připravíme den předem. Řádně je propereme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Takto necháme nejlépe přes noc nabobtnat.
Vodu slijeme a krupky zalijeme dvěma hrnky čisté vody. Přivedeme k varu, osolíme, přidáme 1 lžíci sádla a za občasného míchání, aby se nepřipálily, je vaříme na nízkém stupni asi 30 minut.
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a přidáme ke krupkám.
Společně vaříme ještě asi 20 minut. Když jsou brambory i kroupy měkké, rozmačkáme vše šťouchadlem na kaši. Pokud je příliš tuhá, můžeme ji trochu zředit mlékem. Ochutíme rozdrceným česnekem a majoránkou.
Cibule nakrájíme na tenká půlkolečka, osmahneme na zbylém sádle a zdobíme jimi nastavovanou kaši.
K nastavované kaši se skvěle hodí zelí. Můžeme ho podávat buď kysané syrové, nebo dušené.

Poznámka:

Jestli nemáš problémy s cholesterolem, posypej si kaši lžící teplých škvarků.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist