Bagel
Kategorie: Pokrmy
Autor: wencek

Suroviny
- hladká mouka 500 g
- voda 300 ml
- cukr 1.5 lžíce
- sůl 1.5 lžička
- droždí 1.2 kostka
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Izrael
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Trochu mouky oddělíme, uděláme do ní důlek, nasypeme do něj rozdrobené kvasnice, ty zalijeme trochou teplé vody, kvásek necháme vzejít
2. Po 10-15 minutách k vzešlému kvásku zamícháme zbylé suroviny, vymícháme těsto, které necháme pod utěrkou nakynout na teplém místě
3. Z vykynutého těsta (mělo by zdvojnásobit svůj objem) tvoříme válečky, které spojíme do kroužku, ty přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme znovu vykynout
4. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a necháme ji jen mírně probublávat, bagely vkládáme po 2-3 kusech pomocí děrované naběračky do vody a povaříme velmi krátce jen 30 až 35 sekund z každé strany, vaříme bez pokličky
5. Okapané bagely vyskládáme na plech potřený tukem a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C cca 15 minut dozlatova.
2. Po 10-15 minutách k vzešlému kvásku zamícháme zbylé suroviny, vymícháme těsto, které necháme pod utěrkou nakynout na teplém místě
3. Z vykynutého těsta (mělo by zdvojnásobit svůj objem) tvoříme válečky, které spojíme do kroužku, ty přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme znovu vykynout
4. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a necháme ji jen mírně probublávat, bagely vkládáme po 2-3 kusech pomocí děrované naběračky do vody a povaříme velmi krátce jen 30 až 35 sekund z každé strany, vaříme bez pokličky
5. Okapané bagely vyskládáme na plech potřený tukem a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C cca 15 minut dozlatova.
Poznámka:
tradiční židovské pečivoPodobné recepty
- » Bagels s pudinkovým krémem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bagely
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307961) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232217) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131031) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy