Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, trochy hladké mouky, krupicového cukru a vlažného mléka připravíme hustý kvásek, který necháme vykynout

2. Do mísy dámě zbylou prosátou mouku, vmícháme krupicový cukr, vlažné mléko, rozklepnuté vejce, vzešlý kvásek, citronovou kůru, olej, špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout

3. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále stejnoměrné válečky o průměru asi 2 cm, které naskládáme vedle sebe do tukem vymazaného pekáčku a pak válečky příčně překrájíme na dílky asi 2,5 cm velké

4. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova

5. Připravíme si krém: v části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, žloutky a vanilkový cukr, vlijeme do zbylého horkého oslazeného mléka a za stálého míchání vaříme do zoustnutí

6. Buchtičky podáváme přelité teplým krémem.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist