Panna cotta s maceškami II.

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Panna cotta s maceškami II.

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Prášková želatina 2 lžička
  • Smetana 500 ml
  • Moučkový cukr 55 g
  • Vanilkový extrakt 1 lžička
  • Na ozdobu
  • Bílek 1 ks
  • Kvítka macešky 40 ks
  • Jemný krupicový cukr na poprášení 1 ks

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve si připravte macešky: rozšlehejte bílek a štětečkem jim potřete květy. Poté květy opatrně posypejte jemným krupicovým cukrem a nechejte zaschnout. Můžete to udělat klidně den dva předem. Želatinu rozmíchejte ve 2 lžících smetany. Dejte na 5 minut stranou, aby se zcela rozpustila. Půl litru smetany, moučkový cukr a vanilkový extrakt rozmíchejte v rendlíku a přiveďte k varu. Přilijte rozpuštěnou želatinu a míchejte do rozpuštění. Pak směs přelijte do 4 skleniček o objemu 185 ml, prokládejte a zdobte maceškami a dejte na 2 hodiny chladit.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist