Zelníky

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Zelníky

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 145 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Zelí omyjeme, vykrojíme košťál, listy nakrájíme na nudličky a ještě je překrájíme na drobnější kousky. V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme zelí, mírně ho podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou 35 minut. Měkké zelí necháme vychladnout a slijeme z něj případnou šťávu.

Lžíci mouky promícháme v hrnku s rozdrobeným droždím, cukrem a 1 dl vlažného mléka, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kvásek 15 minut kynout. Mezitím zbylou mouku prosejeme do mísy a promícháme ji se solí. Přilijeme připravený kvásek a pomocí zbylého vlažného mléka zaděláme hladké těsto. Poprášíme ho moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 65 minut kynout. Těsto rozdělíme na pomoučeném válu na dvě části, připravíme z nich válečky a každý nakrájíme na osm stejně velkých kousků.

Kousky těsta mírně zploštíme, rozdělíme na ně dušené zelí a zabalíme je jako buchty. Každou buchtu pak válečkem mírně rozválíme a zploštíme. Zelníky rozdělíme na plechy vyložené papírem na pečení a necháme ještě 10 minut v teple kynout. Nakonec je vložíme do trouby vyhřáté na 190 - 200°C a pečeme 20 minut dozlatova. Upečené zelníky ihned po vyjmutí z trouby potřeme rozpuštěným sádlem a před podáváním je necháme vychladnout.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty

  • » Zelníky
    (Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
  • » Zelníky
    (Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)

Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist