Špenátová dobrotka

Kategorie: Ostatní

Autor:

Špenátová dobrotka

Suroviny

Porce: 3 + –

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do misky nasypeme krupici, zalijeme teplým mlékem, ve kterém jsme rozehřáli máslo a necháme 20 minut stát. Pokud použijeme špenát čerstvý, omytý povaříme cca 3 minuty a necháme okapat na cedníku. Zchladlý vymačkáme rukou a nakrájíme na proužky. Použila jsem domácí mražený špenát, samozřejmě po rozmrznutí. Myslím, že můžeme použít i kupovaný, ale nemletý.

Do misky s odleželou krupicí zamícháme špenát, lisovaný česnek, žloutky, opepříme a osolíme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a cca 25 minut zapečeme. Potom posypeme strouhaným sýrem a necháme sýr zezlátnout. Po upečení vyklopíme z formy. Je možné podáva teplé i studené.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist