Chlebová strouhanka
Kategorie: Ostatní
Autor: sarysek

Suroviny
- suchý chléb 1 ks
Doba přípravy: 15 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Míchání
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Chlebová strouhanka je skvělou možností jak využít zbytky chleba. Podmínkou je, že si chléb na strouhání předem trochu připravíme.
Když vidíme, že zbylé kousky již nelze použít, nakrájíme je na menší díly a ty necháme dokonale přeschnout. Pak je chléb velmi křehký a lze jej úspěšně strouhat. Nedokonale vyschlý chléb se strouhá jen velmi obtížně a to mnohé odradí. Chléb vysychá asi 14 dní. Chléb na strouhanku strouháme s citem, abychom nezahltili mlýnek.
Strouhanku potom musíme prosít na hrubém sítu. Jemná část se výborně hodí k zahušťování gulášů, polévek a omáček, které se pak prakticky nepřipalují. Hrubší podíl použijeme s úspěchem k přípravě sekané. Rozmočíme ji v mléce a pak postupujeme obvyklým způsobem. Chlebovou strouhanku lze také použít k přípravě křehkých chlebových placiček, když nám doma dojde chléb. Připravíme je podobně jako karbanátky nebo podobné placky.
Když vidíme, že zbylé kousky již nelze použít, nakrájíme je na menší díly a ty necháme dokonale přeschnout. Pak je chléb velmi křehký a lze jej úspěšně strouhat. Nedokonale vyschlý chléb se strouhá jen velmi obtížně a to mnohé odradí. Chléb vysychá asi 14 dní. Chléb na strouhanku strouháme s citem, abychom nezahltili mlýnek.
Strouhanku potom musíme prosít na hrubém sítu. Jemná část se výborně hodí k zahušťování gulášů, polévek a omáček, které se pak prakticky nepřipalují. Hrubší podíl použijeme s úspěchem k přípravě sekané. Rozmočíme ji v mléce a pak postupujeme obvyklým způsobem. Chlebovou strouhanku lze také použít k přípravě křehkých chlebových placiček, když nám doma dojde chléb. Připravíme je podobně jako karbanátky nebo podobné placky.
Podobné recepty
- » Chlebová polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Chlebová chuťovka
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Plněná chlebová kapsa
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Chlebová polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Chlebová polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Chlebová polévka neboli ‚‚bochnička‘‘
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Chlebová polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307977) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232230) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131036) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy