Briošky

Kategorie: Ostatní

Autor:

Suroviny

Porce: 16 + –

Doba přípravy: 55 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1.V míse utřete do pěny tuk, cukr, žloutky a přidejte strouhanou citrónovou kůru.2.Do třeného těsta přidejte vykynutý kvásek z droždí, vlažné mléko, kostku cukru a lžičku mouky.3.Přidejte prosetou mouku promíchanou se solí, zbylé vlahé mléko. 4.Těsto vypracujte nejdříve v míse a pak na vále.5.Těsto dejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte v teple vykynout.6.Po hodině kynutí rozdělte těsto na několik dílů, z těch vyválejte šišky a rozdělte na dílky.7.Každý dílek zakulaťte.8.Klaďte je na tukem vymazaný plech a nechte chvíli kynout.9.Potřete rošlehaným vejce a nůžkami je kousek od středu 2x nastřihněte, aby se zvedly růžky.10.Pečte v dobře vyhřáté troubě.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist