Domácí chléb bez domácí pekárny

Kategorie: Ostatní

Autor:

Domácí chléb bez domácí pekárny

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mouku smícháme s droždím, kmínem a solí. V případě chlebové mouky je těsto hutnější. Osobně dávám 1,5 hrnku hladké a 1,5 hrnku chlebové žitné mouky. Přidáme vodu a uděláme těsto, které necháme kynout na teplém místě 8 - 12 hodin. Pokud necháme kynout méně (asi 6 hodin), nebude tak vykynuté a chléb bude hutnější.

Po 8 - 12 hodinách těsto vylijeme na hodně pomoučněný vál a uděláme z něj placku asi 2 - 4 cm silnou. Necháme 15 minut kynout a poté těsto poskládáme na třetiny (seshora, zespoda, zleva a zprava). Do těsta je možné přidat cibuli, česnek, bylinky apod.

Chleba necháme kynout 30 minut a poté zapneme troubu, ve které vyhřejeme pekáč i s pokličkou. Po dalších 30 minutách vložíme těsto do pekáčku a pečeme 30 minut s pokličkou, potom pečeme ještě 15 minut bez pokličky. Osobně peču v pekárně, těsto nechávám také hodinu kynout a pekárnu si chvíli předtím zapnu, aby byla rozehřátá. V pekárně chléb peču 60 minut.

Domácí chléb bez domácí pekárny po vychladnutí krájíme a podáváme podle chuti k různým pokrmům.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist