Kukuřično-bramborový chléb
Kategorie: Ostatní
Autor: sarysek

Suroviny
- hladká mouka 1.5 hrnek
- polohrubá mouka 0.5 hrnek
- kukuřičná polenta 1 hrnek
- voda 2 hrnek
- žitný kvásek 1 hrnek
- sůl 2.5 lžička
- bramborová kaše v prášku 100 g
Doba přípravy: 75 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Do větší mísy vsypeme hrnek bramborové kaše v prášku-jedno 100g balení, instantní kukuřičnou polentu, polohrubou a hladkou mouku, osolíme a vmícháme žitný kvásek a vodu.
Smícháme vše dohromady a přikryté necháme kynout 15-18 hod. Pak si těsto pomocí stěrky rozetřeme na moukou posypaný vál, do asi 3 cm vysoké placky. Několikrát ji přeložíme jako šátečky nebo obálku a necháme další dvě hodiny přikryté kynout. Předem si vystřihneme z pečícího papíru kolo, podle velikosti hrnce. Pokud budeme péct chleba v hrnci tak si do trouby dáme hrnec s poklicí a zapneme na 30 min předehřát. Pokud pečeme v remosce stačí ji zapnout 10 min před pečením.
Do rozpáleného hrnce dáme papírovou vložku, na to pomocí stěrky vlijeme těsto, přikryjeme poklicí a pečeme 30 min přikryté při vysoké teplotě. Pak poklici sejmeme a do trouby dáme kastrůlek s vodou a necháme dopéct 20-30 min.
Poznámka autorky receptu: Tento chléb se peče o něco déle než jen z mouky pečený chléb. Dobu přípravy uvádím bez dlouhého kynutí. Počítám jen práci z těstem stříhání papíru a pečení.
Smícháme vše dohromady a přikryté necháme kynout 15-18 hod. Pak si těsto pomocí stěrky rozetřeme na moukou posypaný vál, do asi 3 cm vysoké placky. Několikrát ji přeložíme jako šátečky nebo obálku a necháme další dvě hodiny přikryté kynout. Předem si vystřihneme z pečícího papíru kolo, podle velikosti hrnce. Pokud budeme péct chleba v hrnci tak si do trouby dáme hrnec s poklicí a zapneme na 30 min předehřát. Pokud pečeme v remosce stačí ji zapnout 10 min před pečením.
Do rozpáleného hrnce dáme papírovou vložku, na to pomocí stěrky vlijeme těsto, přikryjeme poklicí a pečeme 30 min přikryté při vysoké teplotě. Pak poklici sejmeme a do trouby dáme kastrůlek s vodou a necháme dopéct 20-30 min.
Poznámka autorky receptu: Tento chléb se peče o něco déle než jen z mouky pečený chléb. Dobu přípravy uvádím bez dlouhého kynutí. Počítám jen práci z těstem stříhání papíru a pečení.
Podobné recepty
- » Ovocné tvarohové knedlíky z toustového chleba
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 6x) - » Originální chlebíčky
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 9x) - » Výborný "podmaz" na chlebíčky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 5x) - » Bílkový chlebíček
(Hodnocení: 1.31 - hlasovalo 13x) - » Velikonoční chlebíčky
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Obložené chlebíčky s lososovou pomazánkou
(Hodnocení: 1.23 - hlasovalo 13x) - » Obložené chlebíčky se sardelovým máslem a očky
(Hodnocení: 1.18 - hlasovalo 11x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308487) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy