Kváskový chléb bez práce

Kategorie: Ostatní

Autor:

Kváskový chléb bez práce

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do mísy vsypeme polohrubou a hladkou mouku, osolíme, okmínujeme. Přidáme kvásek a vodu. Zamícháme, aby se vše spojilo. Těsto na chléb dáme do mísy, přikryjeme a necháme 17 - 18 hodin v klidu kynout.

Vykynuté těsto rozetřeme na pomoučněný vál na placku asi 3 cm vysokou a několikrát přeložíme jako obálku nebo šátečky. Překládáním vzniklý bochánek vrátíme do moukou vysypané mísy a přikryté necháme další 2 hodiny kynout.

Půl hodiny před koncem kynutí zapneme troubu s připraveným hrncem s poklicí. Dolů do trouby dáme plech s okrajem. Poté těsto přemístíme do horkého hrnce a pod poklicí pečeme 30 minut. Poté sejmeme poklici a do plechu vlijeme vodu. Dáváme pozor na páru! V závěru chléb dopékáme 20 - 30 minut podle toho, jakou barvu kůrky požadujeme.

Kváskový chléb bez práce necháme vychladnout na mřížce pod utěrkou. Pokud jste trpěliví a nechcete hnětením ztrácet čas, je tento recept přesně pro vás. Čas přípravy je uveden bez kynutí.

Tak jsem se dočkala a pokus se vydařil! Chtěla jsem zjistit, zda mohu upéct chléb pouze z kvásku, přitom použít metodu dlouhého kynutí. To čekání stálo za to! Největší radost jsem měla, když mi maminka řekla, že tohle je přesně ten chléb, který znala z dětství.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist