ČALAMÁDA s houbami
Kategorie: Ostatní
Autor: sarysek

Suroviny
- Bílé zelí 1 ks
- Červená paprika 1 ks
- Čerstvé houby 1 ks
- Deko steril 1 ks
- Ocet 500 ml
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Množství použitých surovin záleží na naší fantazii - jak chceme mít čalamádu barevnou.
Zelí nakrájíme na nudličky. Papriku nakrájíme na kostky nebo nudličky (použít můžeme různě barevnou). Čerstvé houby očistíme a krátce povaříme v hrnci s vodou. Scedíme a v cedníku propláchneme převařenou vodou. Zelí, papriku i houby dáme do větší mísy, promícháme a naplníme sklenice.
Z Deka (Naka...) vody a octa si připravíme nálev, nebo si uděláme svůj osvědčený, který nejraději používáme a naplněné sklenice jím zalijeme. Sklenice pevně uzavřeme a dáme sterilovat na 10 minut při 90-ti stupních. Pokud chceme mít čalamádu jemnější,dáme do každé sklenice před uzavřením ještě lžičku oleje.
Zelí nakrájíme na nudličky. Papriku nakrájíme na kostky nebo nudličky (použít můžeme různě barevnou). Čerstvé houby očistíme a krátce povaříme v hrnci s vodou. Scedíme a v cedníku propláchneme převařenou vodou. Zelí, papriku i houby dáme do větší mísy, promícháme a naplníme sklenice.
Z Deka (Naka...) vody a octa si připravíme nálev, nebo si uděláme svůj osvědčený, který nejraději používáme a naplněné sklenice jím zalijeme. Sklenice pevně uzavřeme a dáme sterilovat na 10 minut při 90-ti stupních. Pokud chceme mít čalamádu jemnější,dáme do každé sklenice před uzavřením ještě lžičku oleje.
Podobné recepty
- » Čalamáda s houbami
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 4x) - » Pestrá chrumkavá čalamáda bez sterilizácie
(Hodnocení: 1.48 - hlasovalo 67x) - » Čalamáda ze zelí a paprik
(Hodnocení: 1.65 - hlasovalo 17x) - » Cuketová čalamáda
(Hodnocení: 2.14 - hlasovalo 7x) - » Čalamáda z cukety
(Hodnocení: 1.83 - hlasovalo 12x) - » Čalamáda
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 5x) - » Čalamáda z gigant kedluben
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308491) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232267) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131040) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113662)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy