Dalamánky

Kategorie: Ostatní

Autor:

Dalamánky

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Žitná chlebová mouka 224 g
  • Droždí 7 g
  • Pšeničná hladká mouka 224 g
  • Sůl 7 g
  • Kmín na posypání 1 hrst

Doba přípravy: 240 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Z žitné chlebové mouky, droždí a 100 ml vody zadělejte kvásek a nechte jej 2 hodiny kynout. Teprve po takto dlouhé době přimíchejte hladkou mouku, sůl a dalších 155 ml vody a nechte ještě 45 minut kynout. Pak těsto rozdělte na deset stejných dílů a z každého vyválejte šišku. Vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a nechce kynout dalších 40 minut. Poté dalamánky podélně nařízněte, pomašlujte vodou a posypte kmínem.

2. Troubu zahřejte na 210°C, dospod postavte hrnek s vodou, a když je trouba plná páry, dejte dalamánky péct - díky páře nepopraskají. Hrnek nevyndávejte a dalamánky pečte 15 minut dozlatova.

Poznámka:

Na 10 kusů.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist