Zmrzlina z ricotty

Kategorie: Ostatní

Autor:

Zmrzlina z ricotty

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Pokrájené pistácie a vlašské ořechy smícháme s praženými lískovými ořechy a pomerančovou a citrónovou kůrou
2. Jemně nasekáme zázvor, meruňky, třešně a rozinky a přidáme k ořechům
3. Do směsi dále vmícháme ricottu, přelijeme likérem a vanilkovou esencí a zamícháme
4. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem, až nám hmota zhoustne (vyšleháváme nejlépe v horké vodní lázni)
5. Nakonec směs s ricottou přidáme ke žloutkové hmotě a mícháme, dokud nebude krém hladký
6. Formu o rozměru 18x12 cm vyložíme dvojitou vrstvou mikrotenových sáčků a pak do ní vlijeme připravený krém, povrch přikryjeme další fólií nebo pečícím papírem a dáme zamrazit
7. Před podáváním zmrzlinu vyklopíme, sloupneme z ní fólii
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist