Smetanová zmrzlina s vínem
Kategorie: Ostatní
Autor: wencek

Suroviny
- moučkový cukr 90 g
- smetana ke šlehání 1.4 l
- žloutek 3 ks
- bílek 1 ks
- bílé víno 6 lžíce
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Šlehání
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Žloutky a moučkový cukr rozšleháme ve velké míse
2. Po částech přilijeme víno
3. Mísu postavíme nad kastrol s vařící vodou a šleháme, až se směs napění a zhoustne (asi 5-8 minut)
4. Hned ji sundáme z tepla a za častého zamíchání vychladíme
5. Odděleně ušleháme sníh z bílku a smetanu
6. Do studené pěny lehce vmícháme nejprve šlehačku, potom sníh, směs nalijeme do kovové misky pro výrobu ledu a zamrazíme.
Doporučení:
Mrazení zmrzliny:
Nejméně půl hodiny před zmrazováním nastavíme chladničku na nejhlubší stupeň chlazení. Připravený krém dáme do mrazicího prostoru chladničky a mrazíme asi 2 hodiny. Pak zmrzlinu, namrazenou na stěnách a dně nádobky, seškrábeme (nejlépe nožem namáčeným v horké vodě) a celý obsah promícháme. Toto promíchávání opakujeme vícekrát, vždy asi po půl hodině. Jakmile je zmrzlina zmrazená, chladničku nastavíme na obvyklý stupeň chlazení a zmrzlinu necháme v mrazicím prostoru „uzrát“.
Poznámka:
Stejně připravíme zmrzlinu v mrazničce, doba zmrazení se zkrátí. Zmrzlinu promícháváme v kratších intervalech. V mrazničce můžeme uchovat zmrzlinu delší dobu, ale přibližně 12 hodin před podáváním ji dáme do chladničky, aby byla přiměřeně tuhá; zmrzlina podaná přímo z mrazničky je příliš tvrdá a špatně se porcuje.
2. Po částech přilijeme víno
3. Mísu postavíme nad kastrol s vařící vodou a šleháme, až se směs napění a zhoustne (asi 5-8 minut)
4. Hned ji sundáme z tepla a za častého zamíchání vychladíme
5. Odděleně ušleháme sníh z bílku a smetanu
6. Do studené pěny lehce vmícháme nejprve šlehačku, potom sníh, směs nalijeme do kovové misky pro výrobu ledu a zamrazíme.
Doporučení:
Mrazení zmrzliny:
Nejméně půl hodiny před zmrazováním nastavíme chladničku na nejhlubší stupeň chlazení. Připravený krém dáme do mrazicího prostoru chladničky a mrazíme asi 2 hodiny. Pak zmrzlinu, namrazenou na stěnách a dně nádobky, seškrábeme (nejlépe nožem namáčeným v horké vodě) a celý obsah promícháme. Toto promíchávání opakujeme vícekrát, vždy asi po půl hodině. Jakmile je zmrzlina zmrazená, chladničku nastavíme na obvyklý stupeň chlazení a zmrzlinu necháme v mrazicím prostoru „uzrát“.
Poznámka:
Stejně připravíme zmrzlinu v mrazničce, doba zmrazení se zkrátí. Zmrzlinu promícháváme v kratších intervalech. V mrazničce můžeme uchovat zmrzlinu delší dobu, ale přibližně 12 hodin před podáváním ji dáme do chladničky, aby byla přiměřeně tuhá; zmrzlina podaná přímo z mrazničky je příliš tvrdá a špatně se porcuje.
Podobné recepty
- » Jahodovo-smetanová zmrzlina
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jahodovo-smetanová zmrzlina
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jahodovo-smetanová zmrzlina
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Smetanová omáčka s lososem a tagliatelle
(Hodnocení: 1.47 - hlasovalo 17x) - » Smetanová omáčka na pizzu
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 10x) - » Smetanová omáčka s hořčicí
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Smetanová česnečka
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015779) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308588) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237352) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232303) - » Couračka
(Navštívilo: 150780) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131050) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113668)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy