Čokoládová zmrzlina
Kategorie: Ostatní
Autor: wencek

Suroviny
- čokoláda na vaření 120 g
- moučkový cukr 60 g
- mléko 3 dl
- smetana ke šlehání 1 dl
- žloutky 3 ks
Doba přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Šlehání
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, po troškách vmícháme téměř vařící mléko, směs procedíme do vypláchnutého kastrolu a na mírném ohni zahříváme za stálého míchání, až směs zhoustne, nesmí se ale vařit!
2. Čokoládu nalámanou na kousky se 3 lžícemi vody mícháme v horké lázni, až se čokoláda rozehřeje, přidáme ji do vychladlého krému
3. Vmícháme ušlehanou smetanu a opět důkladně promícháme
4. Nalijeme do rovné misky pro tvorbu ledu a zmrazíme.
Doporučení:
Mrazení zmrzliny:
Nejméně půl hodiny před zmrazováním nastavíme chladničku na nejhlubší stupeň chlazení. Připravený krém dáme do mrazicího prostoru chladničky a mrazíme asi 2 hodiny. Pak zmrzlinu, namrazenou na stěnách a dně nádobky, seškrábeme (nejlépe nožem namáčeným v horké vodě) a celý obsah promícháme. Toto promíchávání opakujeme vícekrát, vždy asi po půl hodině. Jakmile je zmrzlina zmrazená, chladničku nastavíme na obvyklý stupeň chlazení a zmrzlinu necháme v mrazicím prostoru „uzrát“.
Poznámka:
Stejně připravíme zmrzlinu v mrazničce, doba zmrazení se zkrátí. Zmrzlinu promícháváme v kratších intervalech. V mrazničce můžeme uchovat zmrzlinu delší dobu, ale přibližně 12 hodin před podáváním ji dáme do chladničky, aby byla přiměřeně tuhá; zmrzlina podaná přímo z mrazničky je příliš tvrdá a špatně se porcuje.
2. Čokoládu nalámanou na kousky se 3 lžícemi vody mícháme v horké lázni, až se čokoláda rozehřeje, přidáme ji do vychladlého krému
3. Vmícháme ušlehanou smetanu a opět důkladně promícháme
4. Nalijeme do rovné misky pro tvorbu ledu a zmrazíme.
Doporučení:
Mrazení zmrzliny:
Nejméně půl hodiny před zmrazováním nastavíme chladničku na nejhlubší stupeň chlazení. Připravený krém dáme do mrazicího prostoru chladničky a mrazíme asi 2 hodiny. Pak zmrzlinu, namrazenou na stěnách a dně nádobky, seškrábeme (nejlépe nožem namáčeným v horké vodě) a celý obsah promícháme. Toto promíchávání opakujeme vícekrát, vždy asi po půl hodině. Jakmile je zmrzlina zmrazená, chladničku nastavíme na obvyklý stupeň chlazení a zmrzlinu necháme v mrazicím prostoru „uzrát“.
Poznámka:
Stejně připravíme zmrzlinu v mrazničce, doba zmrazení se zkrátí. Zmrzlinu promícháváme v kratších intervalech. V mrazničce můžeme uchovat zmrzlinu delší dobu, ale přibližně 12 hodin před podáváním ji dáme do chladničky, aby byla přiměřeně tuhá; zmrzlina podaná přímo z mrazničky je příliš tvrdá a špatně se porcuje.
Podobné recepty
- » Domací čokoládová zmrzlina
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Domácí čokoládová zmrzlina
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Čokoládová zmrzlina se skořicí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Čokoládová zmrzlina
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Domácí čokoládová zmrzlina
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Čokoládová káva
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Australská čokoládová buchta z červené řepy
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 9x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015771) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308449) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237345) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232256) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy