Zmrzlina s jahodami a jogurtem

Kategorie: Ostatní

Autor:

Zmrzlina s jahodami a jogurtem

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 15 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Šlehání

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Část jahod si necháme stranou, zbylé ovoce rozmixujeme, ochutíme citrónovou šťávou a cukrem
2. V misce umícháme tvaroh s vanilkovým cukrem, přidáme smetanu, dosladíme dle chuti a zlehka vmícháme jahody (které jsme si ponechali)
3. Plastové formičky nebo kelímky od jogurtu vypláchneme studenou vodou, vlijeme tvarohový krém, uhladíme povrch a dáme zmrazit
4. Rozmačkáme jahody, které pak vmícháme do jogurtu, celou směs promícháme a dosladíme jahodovým sirupem (popřípadě cukrem moučka)
5. Dáme zchladit a na částečně ztuhlou vrstvu uhladíme jahodovou dřeň, pak na půl hodiny zmrazíme
6. Po částečném ztuhnutí hmoty doplníme formičky (kelímky) jogurtovou vrstvou, zapíchneme dřevěnou nebo plastovou tyčku a necháme důkladně zmrznout.

Doporučení:
Ovoce můžeme libovolně měnit, či kombinovat, nejlepší jsou maliny, ostružiny, borůvky...
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist