Demi-glace
Kategorie: Ostatní
Autor: wencek

Suroviny
- telecí a hovězí kosti i s klouby 3 kg
- mrkev 400 g
- cibule 400 g
- petržel 200 g
- celer 200 g
- rajský protlak 60 g
- červené víno 0.5 l
- bobkový list 1 hrst
- nové koření 1 hrst
- celý černý pepř 1 hrst
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Kosti ze zeleninou a rajským protlakem dáme péct v hlubokém pekáči do trouby vyhřáté na 200 °C, během pečení kosti otáčíme a pečeme tak dlouho, až budou tmavohnědé
2. Kosti pak vložíme do vysokého hrnce, přidáme koření a zalijeme studenou vodou, ta vysráží tuky a bílkoviny, které vyplavou na povrch, ty ihned odstraníme
3. Na mírném zdroji tepla necháme velmi pomalu vařit, jen tak probublávat nejméně 18 hodin, během vaření z povrchu sbíráme tuk a doléváme vodu
4. Uvařený vývar přelijeme přes cedník a po té ještě přes čisté plátno, získáme tak čistý vývar, který po vychlazení začne želírovat
5. Sebereme čistý tuk, přilijeme víno, a vývar zvolna redukujeme (vaříme, voda se dále odpařuje) na polovinu a dosáhne hustoty řídšího medu.
Doporučení:
V lednici vydrží až 6 dnů, dá se i zamrazit po porcích, tedy nejlépe v kostkovači ledu.
2. Kosti pak vložíme do vysokého hrnce, přidáme koření a zalijeme studenou vodou, ta vysráží tuky a bílkoviny, které vyplavou na povrch, ty ihned odstraníme
3. Na mírném zdroji tepla necháme velmi pomalu vařit, jen tak probublávat nejméně 18 hodin, během vaření z povrchu sbíráme tuk a doléváme vodu
4. Uvařený vývar přelijeme přes cedník a po té ještě přes čisté plátno, získáme tak čistý vývar, který po vychlazení začne želírovat
5. Sebereme čistý tuk, přilijeme víno, a vývar zvolna redukujeme (vaříme, voda se dále odpařuje) na polovinu a dosáhne hustoty řídšího medu.
Doporučení:
V lednici vydrží až 6 dnů, dá se i zamrazit po porcích, tedy nejlépe v kostkovači ledu.
Poznámka:
Hustý silný vývar, který pokrmům dodá šarm a vůni světové gastronomie. Jedná se o pomalu vařený vývar z telecích a hovězích kostí s klouby, koření a zeleniny.Podobné recepty
- » Demiglace nebo demi-glace, demiglaze
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308486) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy