Rajská omáčka z džusu

Kategorie: Ostatní

Autor:

Rajská omáčka z džusu

Suroviny

Porce: 4 + –
  • rajčatový džus 1 l
  • hladká celozrná mouka 1 lžíce
  • máslo 1 lžíce
  • cukr 6 lžička
  • bobkový list 4 ks
  • celý pepř 5 kulička
  • zeleninový bujón 2 kostka
  • cibule 1 ks
  • mletá skořice 1 špetka
  • sůl 1 špetka
  • voda 1 cl

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. V hrnci na kousku másla necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli
2. Asi po dvou minutách, kdy cibulka zesklovatí, přidáme šest lžiček cukru, pět kuliček nového koření, čtyři bobkové listy a vše zaprášíme trochou skořice, cibulku necháme v hrnci lehce zkaramelizovat (asi 2 minuty), pak přidáme 2 ks kostky zeleninového bujónu a přilijeme džus
3. Omáčku přivedeme k varu, jakmile začne bublat, zahustíme ji hladkou mouka rozmíchanou v troše studené vody, zavaříme dalších 5-10 minut
4. Nakonec omáčku přecedíme přes sítko, ochutnáme, případně dosladíme a osolíme, podáváme například s různě plněnými těstovinami.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist