Mátová zmrzlina

Kategorie: Ostatní

Autor:

Mátová zmrzlina

Suroviny

Porce: 16 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Lístky máty dejte do mixéru a lehce rozsekejte, poté dejte stranou. Cukr dejte do menšího kastrolu, přidejte 3 hrnky vody a zahřívejte na mírném plameni, až se cukr rozpustí. Přidejte nasekanou mátu, zesilte oheň a vařte 8 minut. Odstavte z ohně a nechte úplně vychladnout.

2
Přelijte cukrový sirup do mísy, přidejte citronovou šťávu a nasekané pistácie. Přendejte do plastové misky, přikryjte a nechte v mrazáku asi 3 hodiny odpočívat.

3
Vyndejte z mrazáku, zmrazený sorbet přendejte do mísy od kuchyňského robota, přidejte vaječné bílky a mixujte, dokud směs nebude hladká. Poté vraťte zpět do mrazáku.

4
K servírování: Zmrzlinu vyndejte z mrazáku asi 5 minut před podáváním, poté dejte do sušenkových kornoutků a okamžitě servírujte.

Poznámka:

podle receptu vyrobíte 1,2 litru zmrzliny
pistácie - nesolelé, neloupané nesekané
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist