Bramborový chléb s hrnce

Kategorie: Ostatní

Autor:

Bramborový chléb s hrnce

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 75 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do velké mísy vsypeme polohrubou, celozrnnou a hladkou mouku. Přidáme bramborovou kaši v prášku, kmín a 1/4 lžičky sušeného droždí. Vše promícháme. Pak přidáme 3/4 hrnku žitného kvásku a studený vývar z uvařených brambor. Pokud nebyl vývar solený, tak ještě přisypeme 2 lžičky soli. Vše lehce smícháme a necháme zakryté 12 - 18 hodin kynout.

Vykynuté těsto vlijeme na pomoučněný vál a párkrát přeložíme jako obálku. Vytvarujeme do koule a bochníček dáme kynout do moukou (otrubami, kukuřičnou krupicí) vysypané mísy. Chléb necháme další 2 hodiny kynout pod utěrkou nebo pod víkem mísy.

Po hodině a půl dáme do trouby hrnec s poklicí a zapneme troubu. Pokud máme remosku, stačí na vyhřátí 10 minut. Pak těsto rychle přesuneme do remosky nebo hrnce a pečeme. V remosce pečeme do té doby, dokud nedocílíme barvy podle svých představ (asi 50 - 65 minut) a podle výkonu remosky. V troubě po půl hodině sundáme poklici a odkryté pečeme asi 20 minut.

Upečený bramborový chléb necháme vychladnout na mřížce pod čistou utěrkou. Pokud chceme ještě křupavější kůrku, můžeme po půl hodině i po vyjmutí z trouby přetřít osolenou a octem slabě okyselenou vodou.

Kynutí u tohoto receptu je dlouhé, do doby přípravy zahrnuji jen práci s těstem a pečení.

Poznámka:

na potření sůl a ocet
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist