Bezová voda

Kategorie: Nápoje

Autor:

Bezová voda

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 10 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Květu bezu rychle propláchneme pod tekoucí vodou, abychom setřásli případné broučky.

Jednu hrst otrhaných květů (já dávám bez stonků) dáme do mísy nebo džbánu a zalijeme studenou přefiltrovanou vodou (cca 2 litry). Lze přidat ještě lístky máty, ale není to nutné. Necháme přes noc stát. Ráno bezovou vodu přecedíme a ihned popíjíme.

Bezovou vodu následující den celou spotřebujeme. Množství květů můžeme přizpůsobit vlastní chuti, čím více květů, tím bude bezová voda voňavější.Podle chuti můžeme osladit medem, nebo doplnit citronovou šťávou, ale chutná i samotná.

Bezovou vodu podáváme chlazenou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist