Likér Kokosák

Kategorie: Nápoje

Autor:

Likér Kokosák

Suroviny

Porce: 1 + –
  • strouhaný kokos 10 lžíce
  • salko 1 plechovka
  • kokosový krém (exotic food) 400 ml
  • rum 1 ks
  • tatra mléko (2 krabičky) 400 g

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Den před přípravou likéru si nalijeme neslazené mléko do misky. Kokos na suché pánvi upražíme dorůžova. Dáváme ale pozor, abychom jej nepřipálili. Teplý kokos přidáme k do misky s mlékem, zamícháme, přikryjeme alobalem a necháme v lednici do druhého dne odležet.

Plechovku salka ponoříme do vodní lázně a vaříme 2 hodiny. Když se pak plechovka otevře, hmota uvnitř je světle hnědá. Přes plátýnko nebo jemné sítko přecedíme mléko s kokosem. Je to proto, aby v likéru nebyly kousky kokosu. Mléko společně s uvařeným salkem, kokosovým krémem a rumem smícháme. Rum přidáváme dle chuti. Plníme do uzavíratelné sklenice. Skladujeme v lednici.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist