Limoncello allá Francesca

Kategorie: Nápoje

Autor:

Limoncello allá Francesca

Suroviny

Porce: 10 + –
  • bio citron 10 ks
  • voda 5.5 l
  • cukr 1200 g
  • alkohol 95% 1 l

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Itálie

Počet porcí: 10

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Velké bio citrony důkladně umyjeme v teplé vodě, kartáčkem je zbavíme veškerých nečistot.

Škrabkou na brambory oloupeme jen žlutou kůru, dáme si pozor, neboť bílý povrch citronu je velmi hořký. Oloupanou žlutou kůrku na prkýnku nakrájíme na slabé proužky.

Do skleněné nádoby naložíme se 750 ml čistého alkoholu nakrájené citronové proužky a skleněnou nádobu uzavřeme. Nádobu uložíme do suchého a tmavého místa na jedem měsíc.

Po jednom měsíci dáme vařit vodu s cukrem. Mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Odendáme a necháme vychladnout. Do cukrového sirupu přidáme zbytek alkoholu (250 ml), vlijeme do skleněné nádoby s citronovými kůrami a sklenici opět uzavřeme. Necháme opět na suchém a tmavém místě dalších 40 dní.

Po 40 dnech limoncello profiltrujeme, nalijeme do lahví a uložíme do mrazáku.

Limoncello alla Franceska můžeme ihned ochutnávat.

Doporučuji použít vysoce kvalitní alkohol, neboť limoncello se uchovává v mrazáku a s kvalitním alkoholem nezamrzne.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist