Limoncello allá Francesca
Kategorie: Nápoje
Autor: sarysek

Suroviny
- bio citron 10 ks
- voda 5.5 l
- cukr 1200 g
- alkohol 95% 1 l
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Itálie
Počet porcí: 10
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Velké bio citrony důkladně umyjeme v teplé vodě, kartáčkem je zbavíme veškerých nečistot.
Škrabkou na brambory oloupeme jen žlutou kůru, dáme si pozor, neboť bílý povrch citronu je velmi hořký. Oloupanou žlutou kůrku na prkýnku nakrájíme na slabé proužky.
Do skleněné nádoby naložíme se 750 ml čistého alkoholu nakrájené citronové proužky a skleněnou nádobu uzavřeme. Nádobu uložíme do suchého a tmavého místa na jedem měsíc.
Po jednom měsíci dáme vařit vodu s cukrem. Mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Odendáme a necháme vychladnout. Do cukrového sirupu přidáme zbytek alkoholu (250 ml), vlijeme do skleněné nádoby s citronovými kůrami a sklenici opět uzavřeme. Necháme opět na suchém a tmavém místě dalších 40 dní.
Po 40 dnech limoncello profiltrujeme, nalijeme do lahví a uložíme do mrazáku.
Limoncello alla Franceska můžeme ihned ochutnávat.
Doporučuji použít vysoce kvalitní alkohol, neboť limoncello se uchovává v mrazáku a s kvalitním alkoholem nezamrzne.
Škrabkou na brambory oloupeme jen žlutou kůru, dáme si pozor, neboť bílý povrch citronu je velmi hořký. Oloupanou žlutou kůrku na prkýnku nakrájíme na slabé proužky.
Do skleněné nádoby naložíme se 750 ml čistého alkoholu nakrájené citronové proužky a skleněnou nádobu uzavřeme. Nádobu uložíme do suchého a tmavého místa na jedem měsíc.
Po jednom měsíci dáme vařit vodu s cukrem. Mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Odendáme a necháme vychladnout. Do cukrového sirupu přidáme zbytek alkoholu (250 ml), vlijeme do skleněné nádoby s citronovými kůrami a sklenici opět uzavřeme. Necháme opět na suchém a tmavém místě dalších 40 dní.
Po 40 dnech limoncello profiltrujeme, nalijeme do lahví a uložíme do mrazáku.
Limoncello alla Franceska můžeme ihned ochutnávat.
Doporučuji použít vysoce kvalitní alkohol, neboť limoncello se uchovává v mrazáku a s kvalitním alkoholem nezamrzne.
Podobné recepty
- » Limoncello allá Francesca
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Limoncello allá Francesca
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Limoncello
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Limoncello allá Francesca
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Domácí limoncello
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Limoncello
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Limoncello
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017465) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316462) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237960) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234781) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131965) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113956)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy