Třešňový sirup

Kategorie: Nápoje

Autor:

Třešňový sirup

Suroviny

Porce: 1 + –
  • cukr 0.4 kg
  • kyselina citronová 7 g
  • třešně 1 kg
  • voda 0.5 l

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Třešně namočíme asi na hodinu do vody a necháme z nich vyplavat červy. Oprané třešně rozvaříme ve vodě za neustálého míchání a současného drcení plodů. Na 1 kg tmavých třešní dáme 0,5 litru vody.

Rozvařené třešně propasírujeme. Necháme sednout kal a čirou (nebo i mírně zakalenou) třešňovou šťávu uvedeme do slabého varu. Na 0,5 litru šťávy přidáme 0,4 kg cukru a 7 g kyseliny citronové. Poté provařený třešňový sirup naplníme do lahví.

Třešňový sirup používáme k přípravě osvěžujících nápojů v horkých letních dnech.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist