Malinový sirup

Kategorie: Nápoje

Autor:

Malinový sirup

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Bez vaření - např. u salátů

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Na přípravu šťávy použijeme čerstvě natrhané maliny, nesmí být příliš přezrálé a napadené plísní.

Maliny rozmačkáme a zalijeme půl litrem vody. Takto připravenou směs necháme stát asi 12 hodin. Štávu po 12-ti hodinách přecedíme přes čisté plátýnko, ze zbytku malinové drtě můžeme zbytek šťávy ještě šetrně přes plátno vymačkat.

Na 1 litr vzniklé šťávy přidáme 1,6 kg cukru a za stálého míchání (na mírném ohni) cukr ve šťávě rozpouštíme. Sirup zahřejeme nejvýše na teplotu 80 °C. Malinový sirup nesmí přejít varem.

Ještě horký malinový sirup nalijeme do čistých lahví, které ihned uzavřeme. Malinový sirup uchováváme na chladném místě.

Malinový sirup plníme do důkladně vymytých skleněných lahví. Vymýváme je horkou vodou a pečlivě je vypláchneme. I uzávěry lahví nebo korkové zátky napaříme, případně ponoříme na pár minut do horké vody, poté je vysušíme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist