Káva s chutí pomeranče
Kategorie: Nápoje
Autor: sarysek

Suroviny
- šlehačka na ozdobu 1 ks
- překapaná nebo instatní káva 1 dl
- cukr krystal na ozdobu 1 špetka
- pomerančový sirup 25 cl
- mletá káva na ozdobu 1 lžička
- polotučné mléko 1 dl
- čerstvý pomeranč na ozdobu 1 ks
Doba přípravy: 10 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Chlazení, mražení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Připravíme si vyšší sklenice, nejlépe z čirého skla. Okraj sklenice potřeme slaboulinkou vrstvou nutely, salka nebo kondenzovaného mléka a obalíme ve směsi cukru krystal a trošce mleté kávy. Sklenice tak na okraji získá velmi efektní krustu, která je navíc i dobrá. Nevýhodou je, že nyní musíme do sklenice všechno nalévat velice opatrně přes lžičku, aby se krusta nepoškodila.
Na dno nalijeme zhruba čtvrt deci pomerančového sirupu. Nejlepší je Sunquick, který je koncentrátem ze skutečných pomerančů, ale je taky trošku dražší. Použít ale můžeme libovolný jiný pomerančový sirup. Na něj nalijeme opatrně přes lžičku deci mléka a poté deci překapané (nebo instantní) kávy.
Tak, aby se káva s mlékem moc nepomíchaly a sklenice byla pěkně vrstevnatá. Nahoru přidáme šlehačku posypanou mletou kávou a přízdobu z čerstvého pomeranče.
Káva je skutečně vynikající a přitom na přípravu poměrně jednoduchá. V létě ji servírujeme jako ledovou kávu pro osvěžení s kostkou ledu, v zimě pro zahřátí můžeme místo sirupu použít pomerančový likér.
Na dno nalijeme zhruba čtvrt deci pomerančového sirupu. Nejlepší je Sunquick, který je koncentrátem ze skutečných pomerančů, ale je taky trošku dražší. Použít ale můžeme libovolný jiný pomerančový sirup. Na něj nalijeme opatrně přes lžičku deci mléka a poté deci překapané (nebo instantní) kávy.
Tak, aby se káva s mlékem moc nepomíchaly a sklenice byla pěkně vrstevnatá. Nahoru přidáme šlehačku posypanou mletou kávou a přízdobu z čerstvého pomeranče.
Káva je skutečně vynikající a přitom na přípravu poměrně jednoduchá. V létě ji servírujeme jako ledovou kávu pro osvěžení s kostkou ledu, v zimě pro zahřátí můžeme místo sirupu použít pomerančový likér.
Podobné recepty
- » Pestrá chrumkavá čalamáda bez sterilizácie
(Hodnocení: 1.48 - hlasovalo 67x) - » Čokoládová káva
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Arabská káva
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Irská káva
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Domácí ledová káva
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Lotyšská káva
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jednoduchá ledová káva
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017434) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316299) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234614) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131896) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113942)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy