Poslední štamprle

Kategorie: Nápoje

Autor:

Poslední štamprle

Suroviny

Porce: 1 + –
  • Konzumní líh 80% 1 ks
  • Sirup 1 ks

Doba přípravy: 3 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Bez vaření - např. u salátů

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Jedná se poslední štamprli, kterou vyprovázíme hosty z domu (bytu). Tam odkud pocházím se jí říká „verandovka“. Do velkých štamprlí (0,5 dcl) nalijeme asi do jedné třetiny hustý sirup a následně do zbytku vychlazený líh popř. vodku bez výrazného aroma a zápachu. Alkohol by měl mít minimálně těch 80% jinak se patrně jedná o jiný „mix“.
Je lepší když sirup je hustý, protože se tolik nesmíchá s alkoholem a vytvoří tak na pohled velmi zajímavou konzistenci. Nápoj se nijak nemíchá, pouze se najednou vloží celý obsah do úst a polkne. Výsledkem je silné zahřátí v oblasti hrudníku a příjemná nasladlá chuť s příchutí maliny (popř. toho ovoce jež bylo základem sirupu). Hostům popřejeme šťasnou cestu a v žádném přímadě jim nedáváme další i kdyby chtěli sebevíc - jde přeci o poslední štamprli.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist