Šťáva z květů bílého bezu za studena

Kategorie: Nápoje

Autor:

Šťáva z květů bílého bezu za studena

Suroviny

Porce: 2 + –
  • Kyselina citrónová 20 g
  • Cukr 3 kg
  • Květ bílého bezu 40 ks

Doba přípravy: 15 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Uvaříme 4 l vody a necháme ji vychladnout.

Květy bílého bezu lehce omyjeme, dáme do větší nádoby a posypeme 20 dkg kyseliny citronové. Zalijeme vystydlou převařenou vodou a necháme louhovat alespoň 24 hodin.

Poté šťávu z květů bílého bezu slijeme přes plátýnko nebo husté síto a zvážíme. Do přecezené šťávy nasypeme cukr - na 1kg šťávy dáme 1 kg cukru. Necháme stát a občas šťávou zamícháme. Když je všechen cukr rozpuštěn, můžeme slít do lahví. Před uzavřením zakápneme alkoholem nebo "pocukrujeme" přípravkem na konzervování.

Tuto šťávu z květů bílého bezu "za studena" děláme přes 30 let a nikdy se nezkazila. Důležité je dodržet množství kyseliny citronové.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist