Bezinkový sirup s diviznou

Kategorie: Nápoje

Autor:

Bezinkový sirup s diviznou

Suroviny

Porce: 6 + –
  • Voda 8 dl
  • Pískový cukr 6 kg
  • Kyselina citrónová 50 g
  • Bezinkové květy 40 ks
  • Květy divizny 24 ks
  • Citrón 4 ks

Doba přípravy: 160 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

40 květů černého bezu odstřihneme od velkých stonků a s nakrájenými citrony vložíme do 4 třílitrových sklenic (od okurek) a každou zalijeme 2l převařené vychladlé vody.

24 hodin necháme na teple louhovat. Pak přecedíme přes utěrku nebo plínku do hrnce, přisypeme cukr a 50 g kyseliny citrónové. Nahříváme až k varu, mícháme. Ještě horký sirup naléváme do vřelou vodou vypařených lahví a hned zavřeme. Do každé lahve přidáme 4 omyté a osušené květy divizny.

Bezinkový sirup je vhodný při vodnatelnosti, jako prostředek močopudný i potopudný na uvolnění dýchacích cest od zahlenění, jako prevence angíny, chřipky, kašle, pro předcházení žaludečních potíží a arteriosklerózy. V horkých dnech podáváme bezinkový sirup ředěný sodovkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist