Svařené víno s ovocem
Kategorie: Nápoje
Autor: afaltynkova

Suroviny
Doba přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Míchání
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Do hrnce o patřičném objemu, podle plánovaného množství nápoje, nalijeme vodu zhruba do výše 1 - 2cm. Nasypeme cukr podle chuti, nejlepší je ten třtinový, hnědý, má aromatičtější vůni, použít lze také cukr vanilkový nebo skořicový. Pokud chceme ke slazení použít med, přidáme jej až úplně nakonec - varem by přišel o cenné látky. Přisypme koření. Na jeden litr vína tak 3 - 4 hřebíčky a jeden svitek skořice, ta se dá použít i mletá, ale ta pak trochu škrábe v krku. Když používáme pomletou směs, je akorát tak polévková lžíce koření.
Do vody vhodíme tak tři kolečka omytého citronu, pokud chceme obměnu, přidáme i pomeranče nebo mandarinky, někdo dává i kolečka jablek. Pro ještě větší ovocnou chuť, nebo když nemáme jiné ovoce, lze použít ovoce sušené nebo ovocný sypaný čaj. Ovoce by mělo ve vodě trochu plavat, aby se nepřipeklo. Pokud zjistíme, že vody vařením ubylo, s klidem ji přilijeme. Po 10 minutách získá voda krásnou vůni koření a je čas nalít k ní víno. Koření a vše tam necháme. Čekáme, až se víno zahřeje, a v momentu, kdy začnou jít ze dna malinkaté bublinky, hrnec odstavíme, protože při varu uniká z nápoje alkohol. Unikání alkoholu zamezíme také přidáním kousku tuku - např. másla, ale nesmí nám vadit olejová kolečka na hladině nápoje.
Poté svařák ochutnáme, podle potřeby dosladíme a ochutíme citronem.
Svařené víno servírujeme nejlépe do silnostěnných skleněných sklenic, protože tak se můžeme nejlépe těšit barvou připraveného nápoje. Pokud máme dekorativní náladu, můžeme sklenici ozdobit cukrovou krustou - na talířek si nalijeme 1/2cm vody, ponoříme do ní vrch sklenice a pak ji ponoříme do misky s pískovým cukrem. Sklenici ozdobíme kolečkem z citronu, limety či pomeranče.
Svařené víno bílé je méně známé, ale pokud jste ho ještě nikdy nezkusili, určitě to napravte. Bílý svařák je lehčí a připravuje se jako méně sladký. Připravuje se podle uvedeného předpisu, i koření se používá stejné, ale jiné je to s ovocem. Bílý svařák je nejlepší svařit s několika kolečky grepu - růžový je sladší, bílý je více hořký. Dobré je také kolečko limety a navíc to krásně vypadá. Citrusy určitě důkladně omyjeme, v ideálním případě kartáčkem, abychom je zbavili chemickým postřiků. Když je svařák připravený, vymačkáme do něj šťávu ze zbylého grepu. Ale dáváme pozor, aby nápoj nebyl příliš hořký.
Do vody vhodíme tak tři kolečka omytého citronu, pokud chceme obměnu, přidáme i pomeranče nebo mandarinky, někdo dává i kolečka jablek. Pro ještě větší ovocnou chuť, nebo když nemáme jiné ovoce, lze použít ovoce sušené nebo ovocný sypaný čaj. Ovoce by mělo ve vodě trochu plavat, aby se nepřipeklo. Pokud zjistíme, že vody vařením ubylo, s klidem ji přilijeme. Po 10 minutách získá voda krásnou vůni koření a je čas nalít k ní víno. Koření a vše tam necháme. Čekáme, až se víno zahřeje, a v momentu, kdy začnou jít ze dna malinkaté bublinky, hrnec odstavíme, protože při varu uniká z nápoje alkohol. Unikání alkoholu zamezíme také přidáním kousku tuku - např. másla, ale nesmí nám vadit olejová kolečka na hladině nápoje.
Poté svařák ochutnáme, podle potřeby dosladíme a ochutíme citronem.
Svařené víno servírujeme nejlépe do silnostěnných skleněných sklenic, protože tak se můžeme nejlépe těšit barvou připraveného nápoje. Pokud máme dekorativní náladu, můžeme sklenici ozdobit cukrovou krustou - na talířek si nalijeme 1/2cm vody, ponoříme do ní vrch sklenice a pak ji ponoříme do misky s pískovým cukrem. Sklenici ozdobíme kolečkem z citronu, limety či pomeranče.
Svařené víno bílé je méně známé, ale pokud jste ho ještě nikdy nezkusili, určitě to napravte. Bílý svařák je lehčí a připravuje se jako méně sladký. Připravuje se podle uvedeného předpisu, i koření se používá stejné, ale jiné je to s ovocem. Bílý svařák je nejlepší svařit s několika kolečky grepu - růžový je sladší, bílý je více hořký. Dobré je také kolečko limety a navíc to krásně vypadá. Citrusy určitě důkladně omyjeme, v ideálním případě kartáčkem, abychom je zbavili chemickým postřiků. Když je svařák připravený, vymačkáme do něj šťávu ze zbylého grepu. Ale dáváme pozor, aby nápoj nebyl příliš hořký.
Podobné recepty
- » Svařené víno s ovocem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Svařené víno s karamelem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kořeněné svařené víno
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Svařené víno z mikrovlnné trouby
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Svařené červené víno
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Svařené víno s karamelem a rumem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Ovocné svařené víno
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316300) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234623) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131898) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113943)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy