Perlivá bezová limonáda s mátou a limetkou

Kategorie: Nápoje

Autor:

Perlivá bezová limonáda s mátou a limetkou

Suroviny

Porce: 3 + –

Doba přípravy: 25 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Ve větší nádobě (sklenice či hrnec o objemu cca 5 l) rozpustíme v 1 litru horké převařené vody cca 0,5 kg cukru, já používám třtinový.

Po zchladnutí vody na teplotu těla přidáme kousek droždí cca 1x1x1 cm a necháme zchladnout úplně. Poté přidáme 10 - 20 okvětí černého bezu, lístky máty (můžou být a nemusí), kolečka citronu, limetky a dolijeme chladnou převařenou vodou do objemu 5 l.

Nádobu přiklopíme a necháme v pokojové vodě odstát 24 hodin, poté je bezová limonáda připravena k podání.

Perlivá bezová limonáda s mátou a limetkou nejlépe chutná vychlazená. Stáčíme ji do lahví a uchováváme v lednici. Takto připravená perlivá bezová limonáda vydrží cca 3 - 5 dní.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist