Ostružinový sirup

Kategorie: Nápoje

Autor:

Ostružinový sirup

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Použijeme mísu ostružin. Ostružiny šetrně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak je rozmačkáme v hrnci a za stálého míchání přivedeme k varu. Při mírném varu je mícháme a zahříváme asi 15 minut. Pak šťávu z ostružin scedíme přes čisté plátýnko a mírným mačkáním vylisujeme šťávu i ze zbylé drtě v plátýnku. Odměrkou zjistíme množství získané šťávy a šťávu necháme 12 hodin ustát.

Mezitím si můžeme odvážit cukr a kyselinu citronovou. Budeme potřebovat 0,8 kg cukru a 12 g kyseliny citronové na každý litr získané šťávy. Čas využijeme i na přípravu lahví a uzávěrů. Lahve i uzávěry musí být řádně vymyté horkou vodou.

Po 12-ti hodinách šťávu zahřejeme na 80 °C, přisypeme cukr a kyselinu citronovou. Za stálého míchání necháme cukr a kyselinu v ostružinové šťávě rozpustit. Mícháme na mírném ohni 15 minut, nesmíme nechat dojít sirup k bodu varu! Ostružinový sirup pak ihned plníme do sterilních lahví, které okamžitě uzavřeme. Plné lahve nepřenášíme, dokud nevychladnou.

Pokud plníme lahve zahorka, nemusíme již dále sirup sterilovat. Abychom sirup udrželi co nejdéle v dobrém stavu, uchováváme plné lahve na chladném místě.

Ostružinový sirup ředíme vychlazenou vodou, nejlépe perlivou. Připravený nápoj má výraznou barvu i chuť.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist