Ostružinový sirup
Kategorie: Nápoje
Autor: afaltynkova

Suroviny
- Cukr krystal 1 ks
- Kyselina citrónová 12 g
- Ostružiny 1 ks
Doba přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Míchání
Země: Česká republika
Počet porcí: 2
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Použijeme mísu ostružin. Ostružiny šetrně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak je rozmačkáme v hrnci a za stálého míchání přivedeme k varu. Při mírném varu je mícháme a zahříváme asi 15 minut. Pak šťávu z ostružin scedíme přes čisté plátýnko a mírným mačkáním vylisujeme šťávu i ze zbylé drtě v plátýnku. Odměrkou zjistíme množství získané šťávy a šťávu necháme 12 hodin ustát.
Mezitím si můžeme odvážit cukr a kyselinu citronovou. Budeme potřebovat 0,8 kg cukru a 12 g kyseliny citronové na každý litr získané šťávy. Čas využijeme i na přípravu lahví a uzávěrů. Lahve i uzávěry musí být řádně vymyté horkou vodou.
Po 12-ti hodinách šťávu zahřejeme na 80 °C, přisypeme cukr a kyselinu citronovou. Za stálého míchání necháme cukr a kyselinu v ostružinové šťávě rozpustit. Mícháme na mírném ohni 15 minut, nesmíme nechat dojít sirup k bodu varu! Ostružinový sirup pak ihned plníme do sterilních lahví, které okamžitě uzavřeme. Plné lahve nepřenášíme, dokud nevychladnou.
Pokud plníme lahve zahorka, nemusíme již dále sirup sterilovat. Abychom sirup udrželi co nejdéle v dobrém stavu, uchováváme plné lahve na chladném místě.
Ostružinový sirup ředíme vychlazenou vodou, nejlépe perlivou. Připravený nápoj má výraznou barvu i chuť.
Mezitím si můžeme odvážit cukr a kyselinu citronovou. Budeme potřebovat 0,8 kg cukru a 12 g kyseliny citronové na každý litr získané šťávy. Čas využijeme i na přípravu lahví a uzávěrů. Lahve i uzávěry musí být řádně vymyté horkou vodou.
Po 12-ti hodinách šťávu zahřejeme na 80 °C, přisypeme cukr a kyselinu citronovou. Za stálého míchání necháme cukr a kyselinu v ostružinové šťávě rozpustit. Mícháme na mírném ohni 15 minut, nesmíme nechat dojít sirup k bodu varu! Ostružinový sirup pak ihned plníme do sterilních lahví, které okamžitě uzavřeme. Plné lahve nepřenášíme, dokud nevychladnou.
Pokud plníme lahve zahorka, nemusíme již dále sirup sterilovat. Abychom sirup udrželi co nejdéle v dobrém stavu, uchováváme plné lahve na chladném místě.
Ostružinový sirup ředíme vychlazenou vodou, nejlépe perlivou. Připravený nápoj má výraznou barvu i chuť.
Podobné recepty
- » Ostružinový sirup
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 6x) - » Ostružinový sirup 1
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Ostružinový sirup
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Ostružinový likér
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 9x) - » Ostružinový sirup
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 6x) - » Ostružinový koláč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Ostružinový likér
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 5x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015716) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307995) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237340) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232242) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy