Punč ze žlutého melounu

Kategorie: Nápoje

Autor:

Punč ze žlutého melounu

Suroviny

Porce: 4 + –
  • pyramidové sáčky čaje Lipton Green tea Intense Mint 3 ks
  • žlutý meloun 2 ks
  • cukr 5 lžíce
  • jahody 200 g
  • citrón 2 ks
  • citrónový likér 0.8 dl

Doba přípravy: 10 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Pyramidové sáčky zalijeme 6 dl horké vody a necháme je vylouhovat 2 minuty. Do horkého čaje přidáme cukr, tence oloupanou citrónovou kůru a šťávu z obou citrónů a necháme vychladnout.
Mezitím rozkrojíme žluté melouny klikatě ostrým nožem na dvě půlky, odstraníme jádra, dužinu vybereme lžící a nakrájíme ji na kostičky. Skrojíme spodek melounů tak, aby meloun stál. Jahody omyjeme a odstopkujeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme je k melounu. Přelijeme studeným čajem a citrónovým likérem a dáme do lednice.
Když dorazí hosté, punč nalijeme do připravených melounů.

Poznámka:

můžeme ozdobit citrónovou trávou nebo mátou
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist