Kopřivové pivo

Kategorie: Nápoje

Autor:

Kopřivové pivo

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

. Všechnu vodu svaříme
2. Čisté kopřivy naházíme do kvasné nádoby a zalijeme je vařící vodou, přidáme omytý a oškrábaný kořen pampelišky nebo zázvoru, necháme vylouhovat tak dlouho, až voda úplně vystydne
3. Výluh přečerpáme přes sítko do hrnce
4. Přidáme citronovou a pomerančovou šťávu, cukr a vinný kámen, mírně ohříváme, dokud se cukr úplně nerozpustí, ale nevaříme!
5. Nalijeme zpět do kvasné nádoby a necháme vychladnout na pokojovou teplotu, pak přidáme i kvasinky
6. Nádobu pevně zakryjeme mušelínovou látkou a necháme 3 dny na teplém místě zrát
7. Po třech dnech pivo přecedíme do lahví a před konzumací necháme ještě 1 týden dozrát
8. Kopřivové pivo podáváme dobře vychlazené!

Poznámka:

pampeliškový kořen můžeme nahradit kořen zázvorovým
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist