Ostružinové víno

Kategorie: Nápoje

Autor:

Ostružinové víno

Suroviny

Porce: 1 + –
  • cukr krupice 1 kg
  • ostružin 3 kg
  • živná sůl 0.5 balení
  • voda 3 l

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Kvašení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V kbelíku rozmačkáme 3 kg ostružin, přelijeme 2 litry vroucí vody a přidáme 5 g kyseliny citrónové a půl balíčku živné soli. Po vychladnutí přidáme tekuté kvasinky nebo aktivní kvas a necháme vykvasit. Po vykvašení (asi 2 dny) směs vylisujeme do demižonu a přidáme vychlazený svařený roztok 500 g cukru v asi 1/3 litru vody, promícháme a to opakujeme ještě po 5 dnech a pak ještě jednou po 5 dnech. Nebo je možné si svařit najednou 1,5 kg cukru v 1 litru vody a přidávat po třetinách. Hrdlo přegumičkujeme mikrotenovým sáčkem a po posledním přidání cukrového roztoku doplníme demižon v případě potřeby převařenou vodou. Po vykvašení víno častěji přetočíme z kalů a doplníme převařenou vodou. Víno by se mělo nechat uležet minimálně tři měsíce až rok.

Poznámka:

recept na 5 litrů
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist