Vaječný koňak který nepotřebuje uležet

Kategorie: Nápoje

Autor:

Vaječný koňak který nepotřebuje uležet

Suroviny

Porce: 3 + –
  • cukr krupice 0.5 kg
  • koňak 2 dl
  • kondenzované neslazené mléko 0.5 l
  • rum 1 dl
  • žvanilkový lusk 2 ks
  • žloutek 12 ks

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Šlehání

Země: Česká republika

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Připravíme si jeden větší hrnec a jeden menší pro šlehání ve vodní lázni, nalijeme do většího tolik vody, aby po vložení menšího voda nevytékala. Dále si připravíme hrnec s malým množstvím ( 1-2 dl) vody, kam nasypeme všechen cukr a necháme pomalu, za občasného míchání, svařit. Říkalo se na nit.
Do hrnce ve vodní lázni dáme kondenzované mléko, vanilku ( vyloupnutou z lusku) a žloutky, zapneme plyn a šleháme až do zhoustnutí (ručně!),pak pomalu přiléváme převařený cukr a stále šleháme metlou. Když je konzistence pěkně hustá, šleháme až do vlaha. Někdy to ošidím a pomohu si naopak ledovou lázní, aby rychleji chladlo a nemusela jsem tak dlouho šlehat. Vyndáme vanilku, přilijeme alkohol, dobře zamícháme a přes trychtýř nalijeme do sklenic. Stačí vychladit a může se pít.

Poznámka:

žloutky podle velikosti 8 - 12
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist