jablečný mošt
Kategorie: Nápoje
Autor: wencek

Suroviny
- jabka 10 kg
Doba přípravy: 180 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Mixování, mletí
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Jablka omyjeme, zbavíme stopek a jádřinců a nastrouháme je na hrubém struhadle.
Část jablek vložíme do síta vyloženého silonovou tkaninou nebo plátnem a necháme zvolna odkapávat do hrnce nebo mísy. Když šťáva přestane kapat, začneme plátno pomalu stáčet, abychom z jablek vymačkali co nejvíce šťávy. Pak nastrouhaná jablka ze síta vyhodíme a stejným způsobem po částech zpracujeme i zbylá jablka.
Odkapanou šťávu z jablek přelijeme do čistých zavařovacích sklenic, zavíčkujeme je a sterilujeme asi 15 minut při 83 °C.
Pokud použijeme obyčejné láhve s uzávěrem nebo korkovými zátkami, naplníme sklenice téměř pod okraj, postavíme je neuzavřené do kastrolu s horkou vodou a zahřejeme na 83 °C. Po 10 minutách rychle vnoříme do každé sklenice rukojeť vařečky (nejlépe plastové), abychom vytlačili pěnu tvořící se na povrchu, lahve uzavřeme a mošt necháme vychladnout.
Část jablek vložíme do síta vyloženého silonovou tkaninou nebo plátnem a necháme zvolna odkapávat do hrnce nebo mísy. Když šťáva přestane kapat, začneme plátno pomalu stáčet, abychom z jablek vymačkali co nejvíce šťávy. Pak nastrouhaná jablka ze síta vyhodíme a stejným způsobem po částech zpracujeme i zbylá jablka.
Odkapanou šťávu z jablek přelijeme do čistých zavařovacích sklenic, zavíčkujeme je a sterilujeme asi 15 minut při 83 °C.
Pokud použijeme obyčejné láhve s uzávěrem nebo korkovými zátkami, naplníme sklenice téměř pod okraj, postavíme je neuzavřené do kastrolu s horkou vodou a zahřejeme na 83 °C. Po 10 minutách rychle vnoříme do každé sklenice rukojeť vařečky (nejlépe plastové), abychom vytlačili pěnu tvořící se na povrchu, lahve uzavřeme a mošt necháme vychladnout.
Podobné recepty
- » Jablečný mošt s hroznovým vínem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jablečný mošt II.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zázvorový čaj s jablečným moštem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jablečný mošt
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jablečný mošt II.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jablečný mošt II.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Obrácený jablečný koláč s karamelem
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy